Djoser rondreis Griekenland

Op reis door Griekenland met de kinderen zie je dat de Grieken de geschiedenis hebben uitgevonden. Overal waar je kijkt in Griekenland, zie je sporen van de Oudheid. In de authentieke dorpjes en het ruige berglandschap krijgen jij en je gezin het gevoel dat heel ver van huis te zijn. Maar dit mooie land met zijn heerlijke stranden ligt op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam.

Tijdens de 9- of 20-daagse gezinsreis zul je ontdekken dat Griekenland een interessante vakantie is voor volwassenen, maar ook een spannende speeltuin voor de kids.

Djoser Griekenland
Riksja Travel Griekenland

Met een beetje fantasie kun je in de kaart van Griekenland een inktvis zien en zo gedraagt het land zich ook: het strekt zijn tentakels uit van het vasteland - het sterke hart vol oudheden - naar de vele eilandjes, sommige zeer toeristisch, sommige nog compleet onontdekt. En die inktvisjes vind je ook op je bord: de rijke Griekse keuken kent veel gerechten met calamares, maar ook andere lekkernijen, zoals feta, tzatziki en olijven. Het zeegevoel is uberhaupt alom aanwezig: in de blauw-witte huisjes op Santorini, in de vissersbootjes langs de kust, maar ook in culturele gewoontes als het smijten met servies op een bruiloft. Griekenland is bonkig en ongeraffineerd. Maar als het zijn tentakels om je heen slaat tijdens een bijzondere Griekenland vakantie, laat het niet meer los.

Riksja Griekenland
Sawadee Griekenland

Je kan niet anders dan van Griekenland houden: het land dat barst van de culturele bezienswaardigheden, historie, idyllische eilandjes en een aanlokkelijke zee. Je kunt een fascinerende fietstocht maken langs alle hoogtepunten uit de klassieke oudheid, of de unieke vondsten en tentoonstellingen in Athene bewonderen. Ook is het fantastisch eilandhoppen tussen de schilderachtige eilanden van de Cycladen. Je vindt hier pittoreske kerkjes, kleine straatjes en witte kubusvormige huisjes met felgekleurde ramen en deuren. Verwen jezelf na een ontspannen dag met eten uit de verrukkelijke Griekse keuken. Je zult zeker geen genoeg krijgen van de smaakvolle feta, moussaka en tzatziki, met als afsluiter een lekker glaasje ouzo.

In Griekenland kun je genieten van prachtige stranden, adembenemende natuur en prachtige historische gebouwen. Of je nu op zoek bent naar een relax vakantie op het strand of een culturele vakantie met veel activiteit, in Griekenland kan het allemaal. De Griekse eilanden zijn enorm gevarieerd, op Zankynthos kun je de bijzondere Caretta-Caretta schildpadden aanschouwen of bezoek Santorini, een van de mooiste eilanden ter wereld! Griekenland is een prachtig land met een bijzondere geschiedenis, het is dan ook zeer aan te raden om zo veel mogelijk historische plekken te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het Akropolis museum in Athene of de Epidaures, het mooiste amfi theater van Griekenland.

Lijkt rondreizen in Griekenland jou wel wat? Bekijk dan onze reizen in Griekenland.

Sawadee Griekenland
SRC Reizen Griekenland

Griekenland. Land van de filoxenia, de gastvrijheid, waar het leven van nu sterk verweven is met de rijke geschiedenis, cultuur, religie en eeuwenoude mythen. Van de Akropolis van Athene tot het orakel van Delphi en van het heiligdom van Olympia tot het paleis van Knossos op Kreta; Griekenland is een grote archeologische schatkamer. De mythe in Griekenland voelt u overal. Hier lijken de goden nog steeds de hoogten van de Olympus te trotseren en lijken de helden van Homerus te zeilen over azuurblauwe wateren.

Je maakt in Griekenland kennis met de Grieken uit de klassieke oudheid en vindt er de bakermat van onze beschaving, maar ook bijzondere overblijfselen uit latere tijden, zoals de Meteorakloosters, Byzantijnse kerken, burchten van Kruisvaarders en Venetiaanse versterkingen. Naast alle archeologische pracht is ook de natuur wonderschoon. Op de Peloponnesos wisselen uitgestrekte zandstranden en rotsachtige kusten elkaar af en zorgen met het bergachtige achterland voor een paradijselijk landschap.

Het onbekende noorden biedt kleurrijke plaatsen als Thessaloniki, Metsovo en Ioannina en afgelegen bergdorpjes. De Cycladen is zonder meer de meest schilderachtige eilandengroep van Griekenland. Hier kun je genieten van de vriendelijke Griekse sfeer in witgekalkte dorpjes en gezellige vissershaventjes die worden omringd door diepblauw uitnodigend water. Laat je inspireren door de vele bezienswaardigheden van Griekenland, laat je verwelkomen door de gastvrije Griekse bevolking en geniet dan ook vooral van de heerlijke Griekse keuken en een glaasje raki of retsina.

Geef gehoor aan het Griekse 'ella do' ('kom maar') en de Grieken, hun verhalen, bouwwerken en het prachtige landschap zullen je verrassen. Wil je weten wanneer je het beste Griekenland kunt bezoeken? Bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd voor Griekenland en lees de praktische informatie over feestdagen en kledingadvies. Ga mee en beleef jouw eigen mythe in het archeologische wonder dat Griekenland heet.

SRC Reizen Griekenland
Tui Rondreizen Griekenland

Hoge bergen, diepe dalen, sprookjesachtige bergvalleien, meren, inhammen, uitstekende rotspartijen en de vele eilanden zorgen voor een voortdurende verandering van het landschap in Griekenland. De bergen van Griekenland lopen evenwijdig aan de, al net zo mooie kustlijn. Vanaf hun toppen is de zee altijd zichtbaar. Vlakten en berghellingen worden overdekt door een rijke variatie aan planten, en ook de boomgaarden vol olijfbomen en wijnstokken dragen bij aan het sfeervolle landschap. De vaak woest ogende natuur staat in opvallend contrast met het open en gastvrije karakter van de bevolking. Daarnaast heeft het land een onvoorstelbare rijkdom aan bezienswaardigheden, waarvan de meeste eenvoudig bereikbaar zijn. De zon schijnt er in het hoogseizoen praktisch altijd, en nergens is de lucht zo wolkenloos en helderblauw. Het is dan ook niet voor niets dat vele vakantiegangers jaarlijks het prachtige Griekenland uitkiezen als vakantiebestemming.
Tui heeft ook jongerenvakanties, familievakanties, fietsvakanties en wandelvakanties in Griekenland.


Tui Reizen Griekenland

directory