Het weer en klimaat in Rhodos


1. Klimaat in Rhodos


Rhodos heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer ligt rond de 30°C. Maar in de maanden juni, juli en augustus komt de temperatuur in de middag geregeld boven de 40 graden Celcius uit. In de winter is de gemiddelde temperatuur overdag bijna 20°C. De droogste en meest zonnige maanden zijn juli en augustus. De natste maanden op Rhodos zijn december en januari.

De noordwesten Meltemi-wind zorgt in de zomer voor enige verkoeling op Rhodos. Deze wind waait vanaf mei tot oktober en is het sterkst tussen juli en september wanneer verkoeling het meest nodig is. De kustgebieden van Rhodos ontvangen het belangrijkste voordeel van Meltemi aangezien de wind in het binnenland aan kracht verliest. Rhodos geldt als een van de meest windzekere plekken van de wereld en is daarom ook een zeer populaire vakantiebestemming bij de windsurfers.

In het algemeen is de winter op Rhodos te vergelijken met de lente in de Noord-Europese landen, waardoor Rhodos een populaire vakantiebestemming is om er te overwinteren.


2. Weersverwachting per seizoen


Rhodos geniet over het algemeen van een mediterraan klimaat, dat wordt gekenmerkt door lange, warme zomers en milde winters, met over het algemeen weinig neerslag gedurende het hele jaar.

Lente

De lente op Rhodos is een prachtige tijd van het jaar, wanneer de natuur weer tot leven komt na de wintermaanden. Van maart tot mei bloeien de wilde bloemen en kleuren de heuvels en valleien met een overvloed aan kleuren. De temperaturen zijn mild en aangenaam, ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en sightseeing. Maar ook om de traditionele festivals en feesten op het eiland bij te wonen, die vaak gepaard gaan met muziek, dans en lekker eten.

Zomer

De zomers op Rhodos zijn heet en zonnig, met gemiddelde temperaturen die variëren tussen 25°C en 35°C. Van juni tot en met augustus is het eiland een paradijs voor zonaanbidders en strandliefhebbers. De helderblauwe wateren van de Egeïsche Zee zijn perfect om in te zwemmen, terwijl de gouden zandstranden ideaal zijn om te ontspannen en te zonnebaden. De zomeravonden op Rhodos zijn warm en aangenaam, perfect voor een wandeling langs de kustlijn of een diner in een van de vele gezellige restaurants.

Herfst

De herfst op Rhodos begint in september en gaat door tot november. Hoewel de temperaturen beginnen te dalen, blijven ze over het algemeen nog steeds warm en aangenaam, met gemiddelde temperaturen tussen 20°C en 25°C. De herfstmaanden brengen wat meer neerslag met zich mee, maar de meeste dagen zijn nog steeds zonnig en helder. Dit is een ideale tijd om de bezienswaardigheden van het eiland te verkennen, zoals de middeleeuwse stad Rhodos, de oude Akropolis van Lindos en de prachtige natuurlijke landschappen.

Winter

De winters op Rhodos zijn over het algemeen mild en vochtig, met gemiddelde temperaturen tussen 10°C en 15°C. Hoewel het zelden vriest, kan er wel wat neerslag vallen, vooral in de vorm van regen. De wintermaanden zijn een rustige tijd op het eiland, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie weg van de drukte van de zomer. Dit is de tijd om de lokale cultuur te ervaren en de traditionele gerechten van Rhodos te proeven in de gezellige tavernes.

3. Weersverwachting in Rhodos


Hier vind je de weersvoorspelling voor Rhodos en ook de temperatuur in diverse steden en badplaatsen waaronder Chalki, Faliraki, Ixia, Kolymbia, Lindos, Rhodos Stad, Trianda.directory