Rhodos Hoogtepunten en bezienswaardighedenRhodos Griekenland Rhodos


1. Kamiros

Kamiros ligt ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Rhodos Stad. Door een aardbeving is de stad in 142 na Christus vrijwel volledig verwoest. De opgegraven overblijfselen van de stad geven een goede indruk van het leven in de Oudheid. Te bezichtigen zijn onder andere de tempel van Appolo, de tempel van Athena en diverse altaren.


2. Lindos

Lindos is een stad en archeologische plaats op het eiland Rhodos (Rodos) en ligt ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Rhodos Stad. Lindos is het toeristische trekpleister, een stad met smalle stegen, witte huizen en prachtig binnenplaatsen. Boven de moderne stad rijst de Akropolis van Lindos. deze biedt een spectaculaire uitzicht op de omringende havens en kust.
De fijne stranden van Lindos maken tot het een populaire toeristische vakantiebestemming. Lindos ligt in een grote baai en kijkt uit op het vissersdorp en de kleine vakantieresort van Haraki.

Lindos


3. Rhodos Stad

Rhodos-Stad is de hoofdstad van het eiland Rhodos. De stad bestaat uit een oude en een nieuwe stadsdeel. De oude stad van Rodos behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het oude stadscentrum van Rhodos Stad ligt binnen Middeleeuwse muren met negen poorten. Je kunt over een pad langs de muren om de oude stad van Rhodos wandelen. In de oude stadscentrum vind je middeleeuwse gebouwen, diverse Byzantijnse kerken en Turkse moskeeen, maar ook vele winkels, restaurants en tavernes. Aan de oostzijde van de stad bevindt zich de Mandraki haven.
Belangrijkste bezienswaardigheden van Rhodos Stad zijn het Paleis van de Grootmeester van de ridders van Rhodos, het Acropolis, het Archeologisch Museum, de klokkentoren De Bourg en het Museum voor Volkskunst.


Rhodos Stad

4. De Vlindervallei of Pataloudes Vallei

De Vlindervallei is vernoemd naar de vlindersoort de gestippelde harlekijn, die in de maanden juni, juli en augustus naar de vallei komt om er te paren. De vlinders worden naar de vallei aangetrokken door bomen die een vanilleachtige hars uitscheiden.
De vallei is ook een prachtige plek om er te wandelen vanwege de rustige en mooie natuur met beekjes en watervallen. Hou wel rekening met een stevige wandeling en trek dus goede wandelschoenen aan.
Bovenaan de vallei ligt het Moni Panagia Kalopetra klooster. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Rhodos. Aan de ingang van de vallei ligt het Biologisch Museum van Rhodos.5. Meer bezienswaardigheden en hoogtepunten van Rhodos

 1. De oude stad van Rhodos met een mooie haven, oude middeleeuwse kasteelmuren en zeven stadspoorten.
 2. De stad Lindos met witte huizen, indrukwekkende stadsmuren en een prachtige akropolis.
 3. Kruisvaarderskasteel bij de plaats Monolithos.
 4. Kritinia Kasteel.
 5. Kalithea, mineraalbronnen met genezende werking.
 6. De vallei van Pataloudes of de Vlindervallei.
 7. De zeven bronnen in de buurt van het dorp Kolymbia.
 8. Ruines van de historische stad Rhodes op de helling van de berg Agios Stephanos (ook wel Monte Smith genoemd).
 9. Het Byzantijnse Klooster uit de 14e eeuw op de berg Tsambika.
 10. Het eiland Prasonissi voor de kust van Rhodos.
 11. Uitstapje naar de eilanden Kos of Samos.

Meer informatie over Rhodos
directory