Het weer en klimaat in Kos


Het klimaat op Kos


Kos kent een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent over het algemeen warme, droge zomer en een zachte, maar natte winter. Kos staat daarbij bekend om haar aangename temperatuur, zowel in de zomer als in de winter.

In de zomer komt de gemiddelde temperatuur overdag ruim boven de 30 graden Ceclius uit. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur in de middag soms meer dan 40 graden Celcius zijn. 's Avonds is het nog altijd minimaal 20 graden Celcius. In de maanden mei tot en met september valt er nauwelijks neerslag.

In de winter daartegen is de kans op neerslag groot. De gemiddelde temperatuur overdag ligt nog altijd boven de 15 graden Celcius, maar 's avonds kan het met een temperatuur ronde de 10 graden nogal fris worden.
De droogste en meest zonnige maanden zijn juli en augustus. De natste maanden op Kos zijn december en januari.Weersvoorspelling in Kos


Hier vind je de weersverwachting in Kos als ook de temperatuur in diverse steden en badplaatsen.Meer informatie over het weer en weersverwachting op Kos

  1. Yahoo Weather: het weer in Kos
  2. Weather Underground: Kos WeerMeer informatie over Kos
directory